Därför är en grundlig flyttstädning viktig

Att städa när du flyttar ut ur en bostad är en skyldighet. Du kan antingen städa själv eller anlita flyttstädning. Det viktiga är att städningen blir grundligt gjord.

När du ska flytta ut ur en bostad ska den flyttstädas. Det innebär att en grundlig städning av hela bostaden ska göras och att bostaden ska tömmas på saker. Det är en omfattande process som tar mycket tid och energi, speciellt om du inte är proffs på städning. För att slippa göra det själv kan du anlita flyttstädning. Om du vill ha en städfirma som levererar städning av högsta kvalité ska du kolla in deluxia.se som kan skräddarsy städningen efter dina behov. De använder miljöanpassade metoder och tar med sig all städutrustning och rengöringsmedel som behövs. Istället för att städa kan du lägga din energi på att flytta in i ditt nya hem.

“Bostadsbolaget krävde först närmare 265 000 kronor för att sanera och återställa lägenheten.“ Läs mer här

Städningen ska vara noggrant utförd

Oavsett om du flyttar ut från en hyresrätt eller en bostad som du har sålt ska du flyttstäda. Om städningen inte håller måttet kan du bli skyldig att betala att en städfirma städar om hela bostaden eller tvingas städa om den själv. Då kan det vara lika bra att anlita flyttstädning från början. Det allra flesta städfirmor har garanti och åtgärdar sådant som inte är godkänt. Tänk på att du kan använda RUT-avdraget när du anlitar en städfirma. Om det finns några skador eller annat ska du åtgärda det. Annars kan du bli betalningsskyldig. Ett tips är att organisera och planera flytten samt boka flyttstädningen i god tid.

  • Har du en etikettfråga?

    Skicka den till etikett@daligstamning.se, så ska vi göra vårt bästa för att besvara den.