Slipp det onödiga vardagstjafset

Ofta när man haft en lång dag på jobbet och känner sig lite trött så blir det tyvärr ofta så att man har taggarna mer utåt och blir lättretlig. Det kan leda till onödiga vardagsbråk som tär på relationen med partnern.

 Tidigare inlägg handlade om dålig stämning vid pysselbordet, något som många barnfamiljer säkert känner igen sig i. Men nu ska det handla om ett annat vanligt fenomen, nämligen onödiga vardagsbråk med partnern – och hur man slipper det.

Få en bättre relation

Med enkla medel kan man slippa detta tjafs och bråk som ofta sker när man kommit hem från jobbet, i alla fall om man ska tro en artikel i kvällstidningen Expressen. Många tar med sig den negativa energin efter en dålig arbetsdag hem till partnern, och det gäller att försöka skaka av sig den dåliga energin innan man kliver innanför dörren. Hur gör man då detta? Jo med tre ganska enkla steg. För det första ska man försöka vara ensam i cirka 20 minuter för att försöka stressa ner, man måste hitta ett sätt för att koppla bort jobbiga tankar. Det kan vara genom att läsa en bok, ta en dusch eller något annat. Steg två är att faktiskt tillåta gnäll en liten stund, max 20 minuter. Att anförtro sig med sin partner om den jobbiga dagen stärker band, men sedan gäller det att släppa den bittra tonen. Steg tre är att stötta och visa engagemang för sin partner också. När du har fått ösa ut dig allt det där om din dag, så gäller det också att din partner får göra det. Detta kommer stärka er relation och förhoppningsvis leda till att det blir mindre bråk i vardagen, men också andra fördelar.

”Och i slutändan har ni bägge att vinna på ömsesidigt supportande. Studien visar nämligen att par som stöttar varandra i vardagen har mer sex än de som låter varandra deala med sina egna problem.”

  • Har du en etikettfråga?

    Skicka den till etikett@daligstamning.se, så ska vi göra vårt bästa för att besvara den.