Så separerar du på ett bra sätt

När du ska separera från en partner är det viktigt att försöka hålla en god ton och behandla varandra med respekt. En separation är uppslitande och jobbig men det lönar sig att tänka på vett och etikett. Om det finns barn med i bilden är det viktigt att sätta dem i främsta rummet.

Att separera är aldrig roligt oavsett hur länge du varit tillsammans med din partner. Det finns inget enkelt svar på hur du ska avsluta förhållandet på bästa sätt. Även om du kommer såra en person oavsett hur du gör är det värt att göra det du kan för att det ska bli ett bra avslut. Det är mycket att tänka på vid en separation. Om du ska köpa en ny bostad, ansök om bolån här för att försäkra dig om att du kan köpa ett nytt hem. Om det finns ett gemensamt boende ska bohaget delas upp och om bostaden varit gemensam ska lån och en eventuell försäljning fixas.

“Nästan alla relationer förtjänar ett värdigt avslut, det gäller även om ni bara träffats för några enstaka dejter.” Läs mer här

Privatekonomin förändras vid en separation

För att det ska bli en smidig separation är det viktigt att försöka kommunicera och gå varandra tillmötes. Det är olika regler som gäller om det handlar om ett samboförhållande eller äkta makar. Oftast förändras privatekonomin när du separerar från en person du har bott med. Nu ska din inkomst täcka alla utgifter som du har. Om det finns barn i förhållandet är det viktigt att tänka på vad som blir bäst för dem.

  • Har du en etikettfråga?

    Skicka den till etikett@daligstamning.se, så ska vi göra vårt bästa för att besvara den.