Smart semesterpackning

Snart är det semestertider, men frågan är hur du packan din resväska på mest lämpliga vis för att slippa dålig stämning, problem och för att du ska få med dig det du behöver.

Här kommer vi ge dig tips på hur du packar bra inför semestern för att undvika att diverse jobbiga situationer uppstår.

Planering och solskyddande klädsel

Till att börja med är det viktigt att skriva en packlista inför semestern och att faktiskt hålla dig till denna lista. Planera vad du ska med dig och glöm inte att olika sorters kläder är bra att packa, med allt från badkläder och shorts till mer täckande saronger och tröjor. Det är ju faktiskt så att lämplig klädsel ger skydd, något som vi tidigare skrivit om och detta gäller i de flesta klädsammanhang, även på semestern. Att skydda sig mot solen är viktigt, och de flesta tror att solkräm räcker men man måste även tänka till med klädseln. Dessutom kanske det inte är så kul för dina hotellgrannar om du bara springer runt i pyttesmå kläder på hotellets alla faciliteter.

Packa rätt

När man åker på semester vill man ofta ha med sig lite mer för att vara på den säkra sidan, men det är bättre att packa halvfullt för att även kunna shoppa, inte riskera övervikt på flyget och dålig stämning på flygplatsen, skriver Elle i en artikel. De tipsar även om att du ska ha kopior på viktiga papper, skaffa små reseförpackningar till hygienartiklar, rulla kläderna istället för att vika för att det ska ta mindre plats, vika kläder som lätt blir skrynkliga ut och in, ha det viktigaste i handbagaget samt detta:

”Märk upp väskan! Det är många som har liknande resväskor. Märk din väska med ett färgglatt band eller en rosett så känner du igen den på långt håll på bagagebandet eller när bagaget ska packas ur bussen.”

  • Har du en etikettfråga?

    Skicka den till etikett@daligstamning.se, så ska vi göra vårt bästa för att besvara den.