Tänk på det här när du blir hembjuden till någon

Första gången du blir hembjuden till någon gäller det att göra ett bra intryck. Därför är det bra att känna till några grundläggande regler för vett och etikett. Små saker som gör stor skillnad när det gäller just hembjudningar.

Är du osäker på vad du bör tänka på när du ska på middag till någon? Här får du lära dig mer om klassiska regler och konkreta tips.

Ge bort en symbolisk present

Det hör till att ge bort en liten gåva när du kommer hem till någon för första gången. På nätet finns det massvis av presenttips och det är dessutom enkelt att beställa hem varor.

Vad du köper kan variera, vilket etikettspecialisten Anastasia Martel också nämner i en intervju med magasinet Femina: “Det beror på tillfället och hur bra du känner värden.”

Gåvan är något du ger direkt när du kommer in till personen du är hembjuden till. Är ni flera som ska gå på bjudningen kan det vara passande att köpa ihop och lämna över en present tillsammans.

Tips på presenter

Även om det som ovan nämnt beror på sammanhanget och tillfället kan det vara bra med några konkreta presenttips. När du besöker webbutiker som säljer diverse presenter brukar det ofta finnas en egen kategori under namnet “gå bort present”. Du får mycket inspiration bara av att kika runt bland produkterna.

Vin är en populär present att ge bort till vänner som bjuder hem dig. Det kan dock vara lite tråkigt att ge bort en enkel vinflaska och tipset är att istället satsa på en fin förvaring. Till exempel en karaff eller ett vinställ. Ett annat tips är ett roligt sällskapsspel som kan bli ett kul inslag redan på bjudningen!

  • Har du en etikettfråga?

    Skicka den till etikett@daligstamning.se, så ska vi göra vårt bästa för att besvara den.